Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rebarbarás sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

1 kg rebarbara
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
citromlé

A morzsához:
10 dkg liszt
5 dkg darált mandula
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A rebarbarát megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, majd 2 centis darabokra vágjuk. Egy edényben a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citromlével összekeverjük. Az ízesített rebarbarát egy kör alakú tűzálló tálba öntjük, és a hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra melegítjük. Közben a morzsához a hozzávalókat hideg kézzel összegyúrjuk, amíg darabos állagú lesz, aztán hűtőbe tesszük. Amikor a sütő felmelegedett, a rebarbarát kivesszük – ekkorra a rebarbarának jó kis szaftot kell engednie -, majd a morzsát egyenletesen rámorzsoljuk. Az egészet körülbelül 25-30 percig sütjük, addig, amíg a morzsa szépen megpirul.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos kétszínű sütemény » Diós rebarbarás sütemény » Kókuszos mézes sütemény » Zita sütemény
» Mandulás-mazsolás sütemény » Kevert csokis sütemény » Almasütemény » Finom sütemény
» Angol teasütemény » Csiki csikos sűtemény » Kati kráter süteménye » Rebarbarás morzsasüti
» Mézes zabpelyhes sütemény » Csokoládés kekszsütemény » Fehérvári sütemény » Kókuszos sütemény (bögrés)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.