Tutireceptek.hu fejléc

Részeges falusi csülök pácolva, sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db nyers sertéscsülök, 2 fakanál disznózsír, só, őrölt fekete bors, morzsolt majoránna, 2 dl száraz fehér bor. A pácoláshoz: mustár, fokhagyma zúzva (vagy fokhagymakrém), csípős paprikakrém. A köret: 1 nagy vagy - 2 fej kisebb - vöröshagyma,60 dkg burgonya. 1 fakanál sertészsír, só.

Elkészítés:
A csülköket kicsontozunk, a húst szeletekre vágjuk, és egy alaposan kizsírozott tepsiben egymás mellé elrendezve megsózzuk. Egy tálkában mustárt, fokhagymakrémet és csípős paprikakrémet összekeverünk, és ezzel megkenjük a húsdarabokat. Őrölt fekete borssal és majoránnával megszórjuk, a szeleteket átforgatjuk. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük.Az a jó, ha ezt a műveletet már előző este elvégezzük. Annyi száraz fehérbort öntünk a hús alá, hogy félig ellepje. Fóliával letakarva toljuk a sütőbe. Lassú tűzön, kb. 3 órát sütjük. Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Hagymás főtt burgonyával kínáljuk. Ehhez a héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Kevés zsírban megpirítunk két kisebb fej vöröshagymát, hozzákeverjük a burgonyát, összepirítjuk, és a megsült csülök pecsenyelevével kissé meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római tálban sült csülök » Káposztás bab csülökkel » Sörös mézben sült csülök » Székely sertéscsülök
» Tepsis csülök » Csülök Maja módra » Fehérboros csülöksült » Kímélő kocsonya csülökkel
» Tokai részeges csirke » Tojás zsemlében sütve » Karaj sütve » Sutus leves csülökkel
» Túrógombóc tepsiben sütve » Hagymás csülök » Töltött paprika sütve » Töltött tojás sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.