Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

„Részeges” meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fél citrom leve
10 dkg cukor
1 szál fahéj
50 dkg magozott meggybefőtt
1 dl meggylikőr
1 kk szegfűszeg
1 vaníliás pudingpor(főzős)
2 dl tej
1 Tejszínhabpótló por

Elkészítés:
Először is szirupot főzünk, vízzel, meggylével, cukorral, valamint ízesítésként a citrommal, fahéjjal és a szegfűszeggel.
1 l vízzel (előbb pár kanállal) keverjük ki a pudingport, majd engedjük fel vele a szirupot, forraljuk 1 percet, majd hűtsük le. Készítsük el a tejszínhabot előírás szerint, majd hűtsük le. Tálalás előtt keverjük bele a levesbe a meggylikőrt, majd tányérokba szedve a kész tejszínhabbal díszítsük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyleves » Boros meggyleves » Meleg rumos meggyleves » Mustáros meggyleves
» Az Én meggylevesem » Hideg meggyleves mentával » Tejszínes meggyleves » Hideg-meggyleves
» Meggyleves vörösboros » Meggyleves X. » Fahéjas meggyleves » Meggyleves egyszerűen
» Meggyleves habgaluskával » Vörösboros meggyleves » Jókai finombableves » Almaleves mazsolával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.