Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

„Részeges” meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fél citrom leve
10 dkg cukor
1 szál fahéj
50 dkg magozott meggybefőtt
1 dl meggylikőr
1 kk szegfűszeg
1 vaníliás pudingpor(főzős)
2 dl tej
1 Tejszínhabpótló por

Elkészítés:
Először is szirupot főzünk, vízzel, meggylével, cukorral, valamint ízesítésként a citrommal, fahéjjal és a szegfűszeggel.
1 l vízzel (előbb pár kanállal) keverjük ki a pudingport, majd engedjük fel vele a szirupot, forraljuk 1 percet, majd hűtsük le. Készítsük el a tejszínhabot előírás szerint, majd hűtsük le. Tálalás előtt keverjük bele a levesbe a meggylikőrt, majd tányérokba szedve a kész tejszínhabbal díszítsük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes meggyleves » Fahéjas meggyleves » Vörösboros meggyleves » Az Én meggylevesem
» Meggyleves egyszerűen » Meggyleves vörösboros » Meggyleves habgaluskával » Hideg meggyleves mentával
» Boros meggyleves » Mustáros meggyleves » Meggyleves » Hideg-meggyleves
» Meleg rumos meggyleves » Meggyleves X. » Magyaros karalábéleves » Zöldbabos disznócsorba


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.