Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rétes kezdőknek. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
1 pohár tejföl
1 tojás


Rántáshoz:
10 dkg zsír,
olaj vagy vaj
liszt amennyit felvesz

töltelékhez:
mák,
dió,
gyümölcs,
káposzta,
túró, stb.

Elkészítés:
10 dkg zsiradékból laza, kenhető rántást készítünk. Hagyjuk kihűlni.
Addig a lisztet, tejfölt, tojást és sót összegyúrjuk és kinyújtjuk. Egy kis tejfölt hagyjunk meg a rétes tetejét megkenni sütés előtt.
A rántást a kinyújtott tésztára kenjük és összetekerjük, majd kb. 20 percre a mélyhűtőbe teszzük. Utána hat felé vágjuk, egyenként vékonyra nyújtjuk, kicsi zsiradékkal meglocsoljuk és megtöltjük. Összetekerjük, tetejét megkenjük a maradék tejföllel és
megsütjük. A fagyasztóban töltelék nélkül összetekerve fél évig is eláll, és ha váratlan vendég jön, nem leszünk zavarban. Olyan mint az igazi.


A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás sajtos zöldségrétes » Túrós muffin réteslisztből » Dolgozó asszony rétese » Lusta rétes túróval
» Császárrétes » Spenótos rétes » Aszalt szilvás rétes » Rakott rétes
» Rozita Rétese. » Tökös - mákos rétes » Rétestészta egyszerűen » Vaníliás rétes
» Rétesjellegű almás rúd » Pórés rétes » Rétes flódni » Tökös almás rétes


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.