Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlilekváros rácsos pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg héjában főtt burgonya
15 dkg rétes liszt
15 dkg finom liszt
1 csomag sütőpor
2 tojás
30 dkg porcukor
10 dkg zsír vagy margarin
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg ribizli lekvár
1 evőkanál rum
csipetnyi só
a tetejére porcukor

Elkészítés:
A főtt burgonyát meghámozzuk és egy nagyobb keverőtálban durvára lereszeljük.A sütőporral összekevert kétféle lisztet a burgonyába vegyítjük.Egy tojást a porcukorral, a sóval, a zsírral vagy margarinnal,és a fahéjjal kikeverünk, és a burgonyás masszával összegyúrjuk.A tészta kb.egyharmad részét félretesszük.A többit lisztezett deszkán 1 cm vastag lappá nyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük.A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk. A lekvárt a rummal kikeverjük, és a tésztalapot megkenjük.A tésztarudakkal a pitét berácsozzuk, és a megmaradt tojással megkenjük.Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Miután kihűlt porcukorral meghintjük.

Tanácsok:
Ehez a sütihez felhasználhatunk málna vagy barack lekvárt is.Ha a lekvár besűrűsödött, 2-3 evőkanál rummal vagy vízzel hígitva melegítsük fel.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rácsos gyümölcsös » Diós-rácsos » Rácsos diós » Rácsos-rebarbarás linzer
» Bográcsos betyárleves » Almás rácsos » Rácsos almás pite » Rácsos linzer Ági módra
» Almás-túrós rácsos szelet » Mézes-naracsos csirkemell » Rácsos-túrós pogácsa » Pudingos rácsos süti
» Rácsos sütemény » Szilvakrémes rácsos » Rácsos, mákos pite » Diós, vagy mákos rácsos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.