Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlis joghurtkocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg marcipánmassza, 5 tojás, 12 lap vagy 36 gramm zselatin, 1 kg zsírszegény joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 8-9 dkg cukor, 3 ek. narancslé, 300 g tejszín, 15 dkg leszemezett ribizli, 1 ek. piros gyümölcskocsonyapor, a tepsi kikenéséhez: margarin, erős alufólia

Elkészítés:
Robotgép habverőjével a tálba reszelt marcipánt 2 tojással kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a többi tojást, és sűrűn folyó masszává keverjük (kb. 5 perc). EGy 32 x 39 cm-es tepsi felét fóliasínnel keresztben leválasztjuk, és kikenjük. A tésztát a kikent részre simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A joghurtot a vaníliás cukorral meg 7 dkg cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a narancslevet. Az utasítás szerint feloldott zselatint 3 ek. joghurttal elvegyítjüki, majd a többi joghurthoz adjuk, és a hűtőbe állítjuk. A tejszínt habbá verjük, és a dermedő joghurtba forgatjuk. A tészta köré fóliakeretet állítunk. Rásimítjuk a krémeg, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. A maradék cukorral előzőleg elvegyített gyümölcskocsonyaport 2 ek. vízben feloldjuk, majd 1 dl forró vízbe keverjük, és felforraljuk. A süteményt a keret eltávolítása után 15 kockára vágjuk. A ribizlit a kocsonyába forgatjuk, és a kockákon elosztjuk. Kb. 30 percre behűtjük.


A receptet beküldte: kingajohanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizlis túrós muffin » Ribizlis vaníliakrém » Ribizlis-mentás joghurt » Áfonyás-ribizlis hűsítő
» Ribizlis-áfonyás » Ribizlis vaníliakocka » Ribizlis sült túrókocka 1 » Habos ribizlis
» Ribizlis torta » Ribizlis-túrós » Ribizlis süti Zsuzsitól » Feketeribizlis jeges tea
» Ribizlis desszert » Málnás ribizlis ital » Epres ribizlis ital » Joghurtkocka


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.