Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlis kardinális szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

6 db tojásfehérje
24 dkg cukor
2 db tojássárgája
4 dkg finomliszt

A töltelékhez

5 dl habtejszín
10 dkg porcukor
25 dkg ribizlidzsem

Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire a tojásfehérje hab 3/4 részéből 2x3 db 30 cm hosszú csíkot húzunk egy habzsákból úgy, hogy közöttük elférjen 1-1 piskóta csík is, ahogy a képen is látható. -Én kicsit cifráztam a csíkokat.:)
A megmaradt habhoz keverjük a tojások sárgáját és a lisztet, így egy piskótatésztát kapunk, amit habzsákba töltünk és 2-2 csíkot húzunk a tojásfehérje habcsíkok közé úgy, hogy a réseket kitöltse.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, így 5 percig sütjük, majd 150 fokon addig sütjük, amíg a tojásfehérje habcsíkon egy száraz kéreg képződik (kb. 30 perc).
Amikor megsült a két lap, a sütőből kivéve 3-4 percet pihentetjük, majd a lapok között elvágjuk a sütőpapírt és óvatosan lehúzzuk a tésztáról.
A ribizlidzsemet felolvasztjuk, a tejszínt a porcukorral felverjük és hozzákeverjük a dzsemet.
A kihűlt lapokat megtöltjük a ribizlis krémmel, lehűtjük és másnap szeleteljük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dübari szelet » Álom szelet, sütés nélkül » Részeges szelet » Tiramisu szelet
» Kinder-szelet » Panka szelet » Meggyes - rizses szelet » Ricottás-gyümölcsös szelet
» Titkárnő szelet » Budai szelet » Majoránnás szelet » Kedvenc holland szelet
» Sportszelet » Raffaello szelet » Limara vitamin szelete » Kedvenc szelet Ági módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.