Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlizselés szív recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 40 darabhoz:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta (450 gramm)
10 dkg nyers marcipánmassza
1 tojásfehérje
Néhány csepp piros ételfesték
Liszt a szóráshoz
2 evőkanál piros ribizlizselé

Elkészítés:
A levelestészta-lapokat egymás mellé fektetjük, és hagyjuk felengedni. A marcipánt szétmorzsoljuk, jól összekeverjük a tojásfehérjével, majd hozzáadjuk az ételfestéket. A tésztalapokat elfelezzük, egymásra tesszük őket, és lisztes felületen kb. 20×25 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Ezután megkenjük a marcipánnal, és mindkettőt a hosszanti oldalak felől a közepe felé feltekerjük. Szív alakúra formáljuk, fóliába csomagoljuk, és 10-15 percre betesszük a mélyhűtőbe. Mindkét szívtekercset kb. 20 szeletre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, utána még egyszer szív alakúra formáljuk. A süteményeket 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A ribizlizselét felmelegítjük, simára keverjük, és megkenjük vele a szíveket.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pöttyös Mézes » Sprint szelet » Csodakókuszos » Kelt Ostoros kalács
» Citromos-pisztáciás linzer » Diós meggyes muffin (12 db) » Gyümölcsös nyárs » Pan-cake, vagyis palacsinta
» Isler vagy linzerkarika » Zabpelyhes kekszek » Gyümölcsös zabpelyhes süti » Kedvenc vaníliás szelet
» Túrós süti2 » Ördög fánk » Svéd mandulatorta (IKEA) » Rumos-kókuszos fatörzs


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.