Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlizselés szív recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 40 darabhoz:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta (450 gramm)
10 dkg nyers marcipánmassza
1 tojásfehérje
Néhány csepp piros ételfesték
Liszt a szóráshoz
2 evőkanál piros ribizlizselé

Elkészítés:
A levelestészta-lapokat egymás mellé fektetjük, és hagyjuk felengedni. A marcipánt szétmorzsoljuk, jól összekeverjük a tojásfehérjével, majd hozzáadjuk az ételfestéket. A tésztalapokat elfelezzük, egymásra tesszük őket, és lisztes felületen kb. 20×25 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Ezután megkenjük a marcipánnal, és mindkettőt a hosszanti oldalak felől a közepe felé feltekerjük. Szív alakúra formáljuk, fóliába csomagoljuk, és 10-15 percre betesszük a mélyhűtőbe. Mindkét szívtekercset kb. 20 szeletre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, utána még egyszer szív alakúra formáljuk. A süteményeket 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A ribizlizselét felmelegítjük, simára keverjük, és megkenjük vele a szíveket.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyoróvajas golyók » Gyümölcsropogós » Melba kehely » Epres krémes
» Sütés nélküli bounty golyó » Mikulástorta » Hamis csokoládékenyér » Almatorta sütés nélkül
» Egyszeru dios suti » Kevert mákos citromkrémmel » Csokis dió » Tojáslikőrös húsvéti torta
» Eszkimó szelet » Titkárnő szelet » Lekváros-mandulás süti » Almás palacsintalepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.