Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ricottás süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
1 doboz (0,5 kg) ricotta
4 dl tejszín
7 db narancs
1 db citrom
2-3 dkg margarin
fahéj
vanília/vaníliacukor/vaníliaaroma
porcukor/cukor (édesítő+zselatin) ízlés szerint
3 cs. habfixáló

Elkészítés:
A babapiskótákat kézzel apróra törjük (átl. 10-12 db-ra). 3 narancsot a belső héjától is megpuculunk, amennyire sikerül és kis darabokra tépkedjük, fahéjas cukorral elkeverjük. 4 narancs levéből egy fahéjdarabbal, cukorral (4 evőkanál) vagy édesítőszerrel és zselatinnal gyenge szirupot készítünk a végén beledobunk egy darabka margarint és felolvasztjuk. Melegen de nem forrón a babapiskótára öntjük és jól összekeverjük. A félig-meddig átázott piskóta masszát egy tortaformába tapicskoljuk egyenletesen és erőteljesen(24 cm).
A ricottát a tejszínnel simára keverjük (robotgép), belereszeljük a citrom héját, belenyomjuk a levét, ízlés szerint porcukrot (vaníliás cukrot vagy vaníliát) majd annyi habfixálót keverünk bele amennyitől a krém elég kemény lesz hogy megálljon. A végén beleforgatjuk a lecsepegtetett, fahéjas narancs darabokat és az egészet a babapiskóta tetejére kenjük. Hűtőben hagyjuk legalább egy órácskát összeérni.

Tanácsok:
Ez a recept teljes mértékben saját kreáció. Azért teszem közre mert kevés ricottás receptet találtam és itthon nagy sikere volt ennek a sütinek. A ricotta kalóriaszegényebb mint a mascarpone, vagy krémsajtok illetve a túró, ezért diétázóknak is ajánlom édesítőszerrel. Mivel nekem magnélküli narancsom volt,én a narancsok húsát is beletettem a szirupba (elfér a babapiskóta között).
Szerintem bármilyen gyümölcsből elkészíthető én is ki fogom majd próbálni legközelebb. A vajat azért tettem bele hogy a nem túl ragacsos szirupon kívül a margarin is összetartsa a piskóta darabokat. Nem kell nagyon apróra törni a babapiskótát, mert szerintem úgy jó ha megpuhul, de azért felismerhetők a piskóták és nem egy massza a tészta.
Habfixálót annyit kell bele tenni amitől a krém nem fog lefolyni a piskótáról, én még a narancsok lecsöpögtetett fahéjas levét is bele tudtam keverni a krémbe a 3 habfixálóval.
Ha valaki nem szereti a fahéjat kihagyható.
Ha édesítő szerrel készíti valaki érdemes egy kevés zselatint rakni a gyümölcs lébe hogy legyen ami összefogja a piskótát.
Nekem üvegaljú a tortaformám, javaslom, hogy akinek nem, tegyen a massza alá egy papírt/folpackot, hogy le tudja egyben húzni a formáról a sütit, mert az alja azért kicsit ragacsos és nem egynemű. Máskülönben meggyűlik a baja a tálalásnál :))


A receptet beküldte: mily


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ricottás uborka » Ricottás-spenótos penne » Spenótos ricottás omlett » Ricottás-mákos torta
» Ricottás ropi » Citromos-ricottás tészta » Ricottás-gyümölcsös szelet » Ír whiskey-s muffin
» Mogyorócsók » Nyalóka » Mascarpone krém » Dobos torta (az igazi)
» Töltött ostya II. » Finom kifli » Cseh krémes » Mézeskalács karácsonyra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.