Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ricottával töltött cukkini recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 cukkini
30 dkg friss spenót
1 evőkanál vaj
5 dkg fenyőmag
2 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
10 dkg főtt sonka
10 dkg főtt (sertés, borjú vagy pulyka egyaránt lehet) darált hús
25 dkg ricotta sajt
8 dkg reszelt sajt
őrölt bors


Elkészítés:
A megmosott cukkinikat hosszában félbevágjuk, a magjaikat kiskanállal kivájjuk. A belsejüket villával összetörjük, és a felmelegített vajban az összetépkedett spenótlevelekkel együtt megfuttatjuk. Kinyomkodjuk a nedvességet, és belekeverjük a fenyőmagot. Az apróra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst meg a finomra vágott sonkát, és 5 percig közepes lángon pirítjuk. A ricottát elkeverjük 5 dkg reszelt sajttal meg a spenótos pürével, hozzáadjuk a húsos keveréket, és sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a cukkinikat, és kivajazott sütőtálra tesszük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütőben 25 percig sütjük.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 426 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés cukkínis egytál » Gesztenyével töltött fácán » Petrezselymes cukkini » Töltött mézes
» Bolognai töltött cukkini » Sajtos cukkinifasírt » Andi töltött kenyere » Cukkinis csirke
» Töltött kifli másképp » Sajtkrémes cukkini » Cukkinis egytálétel » Sonkával töltött kenyérke
» Sajtos cukkini karika » Cukkinis tócsni » Töltött szendvics » Töltött káposzta Ági módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.