Tutireceptek.hu fejléc

Ricottával töltött cukkini recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 cukkini
30 dkg friss spenót
1 evőkanál vaj
5 dkg fenyőmag
2 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
10 dkg főtt sonka
10 dkg főtt (sertés, borjú vagy pulyka egyaránt lehet) darált hús
25 dkg ricotta sajt
8 dkg reszelt sajt
őrölt bors


Elkészítés:
A megmosott cukkinikat hosszában félbevágjuk, a magjaikat kiskanállal kivájjuk. A belsejüket villával összetörjük, és a felmelegített vajban az összetépkedett spenótlevelekkel együtt megfuttatjuk. Kinyomkodjuk a nedvességet, és belekeverjük a fenyőmagot. Az apróra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst meg a finomra vágott sonkát, és 5 percig közepes lángon pirítjuk. A ricottát elkeverjük 5 dkg reszelt sajttal meg a spenótos pürével, hozzáadjuk a húsos keveréket, és sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a cukkinikat, és kivajazott sütőtálra tesszük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütőben 25 percig sütjük.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 426 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött padlizsán bundában » Joghurtos cukkíni » Gyümölccsel töltött karaj » Ropogós cukkinichips
» Töltött alma egyszerűen » Hússal töltött gombafejek » Töltött tojás recept » Töltött párizsiszeletek
» Töltött gombakosárkák » Töltött paprika » Májjal töltött tojás » Töltött gomba a mikróból
» Töltött pontyfilé » Májkrémmel töltött krumpli » Sajttal töltött kiflik » Narancslekvár cukkíniből


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.