Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ricottával töltött cukkini recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 cukkini
30 dkg friss spenót
1 evőkanál vaj
5 dkg fenyőmag
2 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
10 dkg főtt sonka
10 dkg főtt (sertés, borjú vagy pulyka egyaránt lehet) darált hús
25 dkg ricotta sajt
8 dkg reszelt sajt
őrölt bors


Elkészítés:
A megmosott cukkinikat hosszában félbevágjuk, a magjaikat kiskanállal kivájjuk. A belsejüket villával összetörjük, és a felmelegített vajban az összetépkedett spenótlevelekkel együtt megfuttatjuk. Kinyomkodjuk a nedvességet, és belekeverjük a fenyőmagot. Az apróra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst meg a finomra vágott sonkát, és 5 percig közepes lángon pirítjuk. A ricottát elkeverjük 5 dkg reszelt sajttal meg a spenótos pürével, hozzáadjuk a húsos keveréket, és sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a cukkinikat, és kivajazott sütőtálra tesszük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütőben 25 percig sütjük.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 426 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött párizsiszeletek » Cukkini "torta" » Csirkemájjal töltött gomba » Töltött banán
» Töltött hagymacsónakok » Tojáskrém cukkinivel » Cukkinis-mandulás pite » Töltött padlizsán
» Töltött kenyér » Cukkinileves » Töltött rántott tojás » Töltött krumpli zsemlyével
» Túróval töltött narancs » Töltött csirke olaszosan » Májjal töltött tojás » Rakott cukkini sajttal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.