Tutireceptek.hu fejléc

Ripsz-ropsz Barackos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-2x450g 20%-os tejföl
-4csomag vaniliáscukor
-5dkg porcukor
-300g babapiskóta
-1doboz 480g töltőtömegű Őszibarack befőtt
-Kakaó a tetejét megszórni

Elkészítés:
-Elő kell készíteni egy téglalap alakú kb.25x15cm 8cm mélységű fedővel rendelkező jénai tálat

-A tejfölt ki kell keverni simára a porcukorral és a vaníliáscukrokkal.

-Az őszibarack befőttet fel kell vagdosni kis kockákra. A befőtt levére is szükség van!

-Az első sor babapiskótát a tál aljába kell sorakoztatni, meg kell locsolni a befőtt levével, meg kell hinteni a felkockázott őszibarackkal, meg kell kenni a cukros tejföllel. Addig kell folytatni ezt a típusú rétegezést, amíg van minden alapanyagból, úgy hogy a rétegezés a tejfölös, cukros krémmel fejeződjön be!

-A tetejét jól meg kell hinteni kakaóporral

-Hűtőszekrénybe kell tenni és pár óra elteltével fogyasztható!

Tanácsok:
Nagyon finom és gyorsan elkészíthető édesség :-)
Ha összeérik akkor olyan íze van, mintha túrós süti lenne :-)


A receptet beküldte: Gligi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos golyo » Túrós-barackos alagút » Citromos barackos muffin » Barackos csiga
» Barackos mákfelfújt » Barackos-pudingos » Őszibarackos csirkecomb » Sárgabarackos sütemény
» Ripsz-ropsz Almás » Dinnyés-barackos bólé » Barackos koch » Svéd barackos palacsinta
» Barackos túrólepény » Barackos tejfölös süti » Sárgabarackos, habos süti » Barackos tiramisu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.