Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses husi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg rizs
2 kisebb doboz szeletelt gomba
4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika (esetleg 1 paradicsom is)
2 dl tejszín vagy egy pohár tejföl
csipet bors

fűszerpaprika
egy szál rozmaring
2 evőkanál étolaj
4 szelet hús

Elkészítés:
Üvegtetős, tapadásmentes (Hot Pan) edényben készítem. 2 evőkanál olajat az edény aljára teszek, majd beterítem az edény alját a felkarikázott vöröshagymával. Rárakom a hússzeleteket. A hús tetejére szórom a fokhagymát, sót, őrölt borsot, zöldpaprikát, rozmaringot, beborítom a felszeletelt gombával, és felöntöm kb. 3 dl vízzel. Lefedem, és kb. 20 percig párolom. 20 perc után pirospaprikával megszórom, s beleöntöm a tejszínt, vagy ráteszem a tejfölt. 1 perc után (amikor már összeforrt) rászórom a rizst. A rizzsel együtt még kb. 15 percig párolom. Ezalatt az idő alatt a rizs felszívja a levét. Keverni nem szabad.
Nagyon finom és nagyon kiadós, és egyetlen edény kell az elkészítéshez.


A receptet beküldte: julianna54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses zúzaragu » Rizses-tojásos gomba » Rizses lecsó kolbásszal » Csirkés rizseshús
» Bolgár rizseshús » Zöldséges rizsestál » Rizsescsoki » Rizses csokigolyó
» Gyors rizseshús » Zöldséges-rizses csirkemáj » Húsvét utáni rizsestál » Rizses csokoládé
» Zöldséges rizses hús » Pikáns rizses lencse » Rizses rakott zöldség » Rizses csirke római tálban


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.