| Rizses piskóta mézes meggyöntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg rizs 4 dl tej 5 dkg vaj 6 db tojás 1 kk citromlé 6 ek cukor 6 evőkanál finomliszt 1 csomag vaníliás cukor 50 dkg meggy 15 dkg méz fahéj ízlés szerint (őrölt) Elkészítés: A rizst a tejben puhára főzzük, még melegen rádobjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemyény habbá verjük. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a rizst. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben lassan sütjük. A mézes meggyöntethez a kimagozott meggyet kevergetve addig főzzük, míg levének nagy része elfő, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a mézet és a fahéjat. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |