Tutireceptek.hu fejléc

Rizses piskóta mézes meggyöntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg rizs
4 dl tej
5 dkg vaj
6 db tojás
1 kk citromlé
6 ek cukor
6 evőkanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg meggy
15 dkg méz
fahéj ízlés szerint (őrölt)

Elkészítés:
A rizst a tejben puhára főzzük, még melegen rádobjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk.
A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemyény habbá verjük.
Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a rizst.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben lassan sütjük.
A mézes meggyöntethez a kimagozott meggyet kevergetve addig főzzük, míg levének nagy része elfő, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a mézet és a fahéjat.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács ízű joghurt » Piskóta zabkorpából » Mézeskalács házikó kerttel » Narancskrém babapiskótával
» Mézes csülök » Mézes gyümölcskrémleves » Rizses gomba bácskai módra » Mézes rakott
» Mézes gombócok » Hamis mézespogácsa » Rizses túrótorta » Mézes kuglóf
» Piskóta alaptészta » Piskóta egyszerűen » Epres túrókrém piskótával » Mézes-fahéjas muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.