Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizseshús.(olcsó-kímélő) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4-5 db csirke felső comb
2 dl rizs
1 kis fej vöröshagyma
só,bors,friss petrezselyemzöld
1dl olaj
(kb.3 személy adagja)

Elkészítés:
A csirke felső combon több a hús,mint az alsón,ezért általában azt veszek.
A bőrét lerántom,kicsontozom,majd kettőbe- háromba vágom.(a bőrt nem főzöm bele)

Kevés olajon gyorsan megpirítom,sózom borsozom,,
lefedem pár percre.a hagymát felaprítom és rászórom a húsra.Egyet kevergetek rajta,majd felengedem 4dl vízzel.
Negyedóra alatt megpuhul,de ellenőrzöm,már ne sokat kelljen főnie.
2 dl rizst megmosok,leszűröm és a húsra öntöm.
kb még 2dl vizet adok hozzá.
megkóstolom elég sós-e,?
ha kell után fűszerezem.
Amikor a rizs "még roppan"egyet keverek rajta,és kész!Lefedem,mert a rizs szépen kifakad,azaz megfő.
A tetejét friss petrezselyemzölddel megszórom.
(bármilyen húsból elkészíthető,még pulykaszárnyból is,de tudni kell hogy kb meddig kell főzni.)

Tanácsok:
Általában savanyút bontunk hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: szumómami


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kel tejfölösen » Különleges rakott burgonya » Sütőtökös gesztenye » Könnyű rakott burgonya
» Pékpecsenye » Majorannás csirke » Currys tojás » Lyoni burgonya
» Kukoricás karaj » Tojásos burgonya gazdagon » Zöldmetélt piros raguval » Tepsis chilis bab
» Lecsó túrós csuszával » Magyaros kapros pulykamell » Cseh káposzta » Csőben sült, rakott lencse.


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.