Tutireceptek.hu fejléc

Rizsfelfújt sárgabaracköntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 dl tej,
20 dkg rizs,
egy citrom héja,
egy csomag vaníliás cukor,
20 dkg sárgabarack,
két őszibarack,
három tojás,
5 dkg vaj vagy margarin,
5 dkg cukor,
egy csipet só.

Az öntethez:
30 dkg puhára érett sárgabarack,
1 nagy puha banán,
1 citrom leve.

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, a citromot megmossuk, héját a tejbe reszeljük, hozzáadjuk a sót, a vaníliáscukrot, rizst, majd mérsékelt tűzön gyakori kevergetés mellett fél órát főzzük. A sárgabarackot és az őszibarackot kis kockákra vagdaljuk. A tojássárgákat a margarinnal és a cukorral habosra keverjük és a gyümölcsdarabokkal együtt a tejberizsbe forgatjuk. Margarinnal kikenünk, kilisztezünk egy másfél literes, fedeles pudingformát (jénai tál v. kuglófforma is lehet). Felverjük a tojásfehérjéket és a rizsbe keverjük. Vízfürdőbe állítjuk a lefedett pudingormát, és egy óra hosszat lassan forraljuk. Miután kivettük, kiborítjuk a pudingot a formából. A puha gyümölcsöket a citrom levével összeturmixoljuk és tálaláskor a torta tetejére öntjük. (Jénai v. kuglófformánál sütőben, 150 fokon kell sütni kb. 50 percig. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük be alufóliával.)


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizsfelfújt almával » Rizsfelfújt eperrel » Almas-túrós rizsfelfújt » Rizsfelfújt meglepetéssel
» Masánszky rizsfelfújt » Rizsfelfújt 1 » Almás rizsfelfújt » Habkönnyű rizsfelfújt
» Mákos rizsfelfújt » Feketeerdő-rizsfelfújt » Diós rizsfelfújt » Rizsfelfújt
» Rizsfelfújt ízesítve » Zöldséges rizsfelfújt » Rizsfelfújt eperöntettel » Gyümölcsös rizsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.