Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizskoch recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 l tej
1 dl víz a tejhez
6 tojás
10 dkg teavaj (margarin is jó)
1 citrom héja
10dkg mazsola
csipet só
20 dkg porcukor

Elkészítés:
A tejbe beleöntöm a vízet és a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst. Addig főzöm, amig pufogni kezd (mintha tejberizst készitenék). A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, az előzőleg megmosott és beáztatott mazsolát, és belereszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni. Közben a 6 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral, valamint a tojásfehérjét kemény habbá verem. Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, majd a habbal, és az egészet jól összekeverem. Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben (200 fokon) sütöm kb. 30 percet (akkor jó, amikor szépen egyenletesen megbarnul a teteje). Önmagában is nagyon finom, de pl. málnaszörppel leöntve vagy lekvárral is kínálható.


A receptet beküldte: Paróczainé Knyul Tímea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meli-rizskoch » Csokis rizskoch » Rizskoch Andi módra » Rizskoch 2.
» Csokis kókuszos rizskoch » Sivatagi vihar: » Hamis rétes » Mézes kókuszos szelet
» Különleges húsvéti tojások » Reggeli csekélység » Kávés kókusz tekercs » Zabkorpás epertorta
» Barna meggyes » Fordított meggyes » Csíkos linzerkarikák » Runeberg muffinjai


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.