Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizskoch recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 l tej
1 dl víz a tejhez
6 tojás
10 dkg teavaj (margarin is jó)
1 citrom héja
10dkg mazsola
csipet só
20 dkg porcukor

Elkészítés:
A tejbe beleöntöm a vízet és a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst. Addig főzöm, amig pufogni kezd (mintha tejberizst készitenék). A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, az előzőleg megmosott és beáztatott mazsolát, és belereszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni. Közben a 6 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral, valamint a tojásfehérjét kemény habbá verem. Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, majd a habbal, és az egészet jól összekeverem. Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben (200 fokon) sütöm kb. 30 percet (akkor jó, amikor szépen egyenletesen megbarnul a teteje). Önmagában is nagyon finom, de pl. málnaszörppel leöntve vagy lekvárral is kínálható.


A receptet beküldte: Paróczainé Knyul Tímea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizskoch Andi módra » Csokis kókuszos rizskoch » Csokis rizskoch » Meli-rizskoch
» Rizskoch 2. » Fatörzs » Kinder Bueno » Zöldborsós-sonkás muffin
» Csokoládés biscotti » Olcsó házitorta » Hólabda torta » Kókuszgolyó saját
» Citromos süttyike » Joghurtos pite » Hig palacsinta » Királyszelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.