Tutireceptek.hu fejléc

Rizsotto recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
0.80 dl olívaolaj
6 dkg vaj
1 kis fej kockára vágott hagyma
1,25 dl fehérbor
50 dkg kerek szemű rizs, (nem gyorsrizs!)

sáfránypor
6 dkg reszelt parmezán sajt
7,50 dl húsleves

Elkészítés:
Az olívaolajat, és egy kiskanál vajat felhevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, ráöntjük a bort, felhevítjük, hozzátesszük a rizst, s sóval és sáfránnyal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett apránként hozzátesszük a húslevest, s a rizst készre főzzük. Leveszzük a tűzről, és végül hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezán sajtot.
Csak frissen elkészítve jó, de úgy kiváló köret.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» tepsis brokkoli » Sajtgomboc » Töltött sült paradicsom » Részeges gombafejek
» Fűszeres sárga rizs » Petrezselymes újburgonya » Vegyes sült zöldség » Töltött olajbogyók
» Koldus kotlett » Majonézes burgonya formában » Dhal » Zsemlegombóc
» Csőben sült vegyes zöldség » Sajtos rántott zöldpaprika » Francia krumpli » Angolos sült burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.