Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizsotto recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
0.80 dl olívaolaj
6 dkg vaj
1 kis fej kockára vágott hagyma
1,25 dl fehérbor
50 dkg kerek szemű rizs, (nem gyorsrizs!)

sáfránypor
6 dkg reszelt parmezán sajt
7,50 dl húsleves

Elkészítés:
Az olívaolajat, és egy kiskanál vajat felhevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, ráöntjük a bort, felhevítjük, hozzátesszük a rizst, s sóval és sáfránnyal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett apránként hozzátesszük a húslevest, s a rizst készre főzzük. Leveszzük a tűzről, és végül hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezán sajtot.
Csak frissen elkészítve jó, de úgy kiváló köret.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ghí » Vegyes sült zöldség » Röszti » Sajtos rántott zöldpaprika
» Petrezselymes újburgonya » Kukoricás-zöldborsós rizs » Dhal » Burgonya Pékné módra
» Sárga mandulás rizs » Részeges gombafejek » Zöldborsós- rizses burgonya » Sajtos burgonyaköret
» Zsemlegombóc » Fűszeres sárga rizs » Poutine » Gnocci


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.