Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rokfortos tengeri hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Két személyre:
4 szelet tengeri halfilé
10-15 deka márványsajt (rokfort)
1 deci tejszín
1 cirom
vegeta
frissen őrölt bors
kis darab vaj,
olíva olaj

Elkészítés:
Serpenyőben felmelegítünk kb. 2 dkg vajat kb. 1 evőkanál oliva olajjal. Rátesszük, az előzőleg citromlével meglocsolt, még fagyos halszeleteket. Megszórjuk vegetával, frissen őrölünk rá borsot, majd a halszeleteket megfordítva a másik oldalukkal is hasonlóan járunk el. A saját levében megpároljuk, majd amikor már a filék kifehéredtek, megszórjuk az összemorzsolt márványsajttal. 1-2 perc sütés után aláöntjük a tejszínt is. Most már csak forrásig hevítjük, majd elzárjuk alatta a tüzet. A halból kisült szaftok, a sajttal és tejszínnel sűrű mártást alkotnak, amit a köretként tálalt gőzölt zöldfélék köré önthetünk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Adrienn85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rokfortos csirkecsíkok » Hagymás tengeri saláta » 7 up-os tengeri hal » Rokfortos-csirkés spagetti
» Rokfortos sárgabarack » Gombás tengeri hal » Rokfortos paradicsomsaláta » Tengerihal fokhagymásan
» Zöldséges tengeri halfilé » Rokfortos falatok » Párolt tengeri hal. » Zöldfűszeres tengeri hal
» Fokhagymás tengeri halfilé » Rokfortos csirkecomb » Tengeri frittata » Tengeri halfilé rizzsel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.