Tutireceptek.hu fejléc

Római saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 narancs,
5-6 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál fehérborecet,
só,
őrölt bors,
1 gerezd fokhagyma,
fél gumó (vagy 1 kisebb) édeskömény,
1 lilahagyma,
félmaréknyi mag nélküli fekete olajbogyó,
1 kis fej saláta (bármilyen zöldsaláta lehet, jégsaláta, galambbegysaláta stb.)

Elkészítés:
A narancsokat megmossuk, majd kifilézzük: a gyümölcsöt először meghámozzuk úgy, hogy vékony fehér bundája se maradjon rajta. Utána egy kis tál fölött, a gerezdeket elválasztó hártya mellett éles kiskéssel bevágunk, a narancs húsát – azaz a filéket – kiemeljük. Közben lecsöpögő 2-3 evőkanálnyi levét – ami a tálban összegyűlt – az olívaolajjal meg a borecettel jól kikeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Ez lesz a saláta öntete. Az édesköményt jól megmossuk, foltos, barna részeit levágjuk, majd a gumót kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A lehéjazott lilahagymát vékony karikákra szeljük, gyűrűire szedjük, majd a narancsfilékkel, az édesköménnyel meg az olajbogyóval óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
A zöldsalátát megmossuk, leszárogatjuk, kisebb leveleire tépkedjük vagy ujjnyi csíkokra vágjuk. Tálra halmozzuk, a narancsos édesköményt ráhalmozzuk. Az öntetet csak tálaláskor locsoljuk rá.

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 267 kcal

A receptet beküldte: tina68


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Home-made Zöld saláta » Saláta tavaszra » Póréhagyma-saláta másként » Legfinomabb friss saláta
» Dán burgonyasaláta » Zöldbabos csirkesaláta » Energiasaláta » Finn halsaláta
» Rukkolás mangósaláta » Tzatziki saláta » ütős saláta » Nyári vegyes saláta
» Diós sárgarépasaláta » Dinnyés-málnás saláta » Sajtos vitaminsaláta » Tofus-pekándiós saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.