| Ropogós tallérok receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 dl tejszín, 1 dkg vaj, 10 dkg barnacukor, ½ evőkanál liszt, 8 dkg szezámmag, 8 dkg durvára vágott tökmag, 8 dkg durvára vágott napraforgómag, 1 vanília aroma. Elkészítés: A szezámmagokat serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül aranysárgára pirítjuk. A tejszínt, cukrot, vajat és lisztet tálba tesszük és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. A szezám-, tök- és napraforgómagot és az aromát hozzáadjuk és jól összekeverjük. Az így elkészített masszából sütőpapírral kibélelt tepsire kis adagokat helyezünk. 180-200 fokra előmelegített sütőben (alsó/felső sütéssel) 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. (Süthetjük hőlégkeveréssel is, ilyenkor 150-170 fokra melegítsük elő a sütőt és 20-25 percig süssük.) Tanácsok: Vigyázzunk, ha túl sötétre sütjük, a sütemény megkeseredik! A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |