Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Roston sült gomba kínai keles salátával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagyobb kínai kel
4 dl tejszín
20 dkg gorgonzola sajt
2 dl olívaolaj, só, darált bors
3 gerezd fokhagyma

15 db nagyfejű csiperkegomba
4 ág friss kakukkfű, olívaolaj

Elkészítés:
A kínai kelt vágjuk kisebb falatnyi darabokra, majd tegyük salátás tálkákba. Az öntethez tegyük egy edénybe a sajtot, a fokhagymát és a tejszínt. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és csorgassunk rá olívaolajat, majd turmixoljuk simára. Ha szükséges vízzel hígítsuk fel, és ezzel csorgassuk meg a salátát.

A gombák szárait törjük ki, a külső felületét mossuk meg. A belső felületre daráljunk borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat, majd süssük mindkét oldalát pár percig pirosra.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros gombamártás » Gombafasírt » Csirkemáj kínai módra » Kínai egytálétel
» Gombás húsgombóc » Tejfölös-gombás húsfalatok » Gombakrém » Gombafánk
» Kínai kel - saláta » Húsos töltött gomba » Gombás pulykamell » Bolondos gomba
» Gombás szelet sajttal » Gombás libamáj puding » Sonkás-gombás karaj » Gombasaláta 1.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.