Tutireceptek.hu fejléc

Roston sütött hal (8 személyre) recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 kg hal vegyesen (kb. 60-70 dekás halak)
3 dl olaj

fűszerek tetszés szerint

Elkészítés:
Előkészítés: A (frissen kihorgászott) halakat (keszeg, balin, ponty, csuka), megtisztítjuk, megmossuk, fejétől kettéhasítjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, bekenjük olajjal, és kb. 30 percig állni hagyjuk.

Elkészítés: Tüzet rakunk, és megvárjuk, amíg parázslik. Rostot fektetünk fölé, és megkenjük kevés olajjal. A rostra rakjuk a fél halakat, hosszú nyelű, erre a célra alkalmas villával többször megemelgetjük, hogy ne ragadjanak le. Ha nehezen sülnének, a rostélyt közelebb tesszük a parázshoz. A halak mindkét oldalát kb. 10-10 perc alatt piros, ropogósra sütjük. Félidőben, néhány csepp olajjal megcsepegtetjük, de óvatosan, nehogy a parázsba cseppenő olaj lángra lobbanjon. Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

Tanácsok:
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 200 kcal

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 200 kcal

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-béles (6 személyre) » Sajttorta (6-8 személyre) » Mélysütött húsgolyók » Tésztában sütött tonhal
» Sajttal sütött kotlett » Roston sütött szalonka » Reszelt máj (4 személyre) » Töltött kacsa (4személyre)
» Lazac roston » Pulao csirke (6 személyre) » Roston sült oldalas » Tejszines hús 4 személyre
» Egészben sütött pulyka » Libacomb 4 személyre » Sajttal sütött burgonya » Birkafasírt (8 személyre)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.