Tutireceptek.hu fejléc

Rostonsült libamáj sült almával recept

Kategória:


Hozzávalók:
(4 személyre):
60 dkg hízott libamáj,
4 db savanykás alma,
3 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál vaj,
1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék,
darált feketebors,
bazsalikom.

Elkészítés:
Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Mossuk meg alaposan az almákat, vágjuk le a tetejét és az alját, majd magházát egy éles késsel vagy teáskanállal vájjuk ki. Vigyázzunk arra, hogy az alsó részét ne lukasszuk ki. Kenjük be kívül és belül olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a mézes sütemény fűszerkeverékkel. Tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell almával » Sertésszelet almával » Gombás libamáj » Libamáj lyoni módra
» Céklasaláta almával » Zeller saláta almával » Répaturmix almával » Libamájas szendvicskrém
» Torta birsalmával » Diós rántott libamáj » Sütőtök körtével, almával » Csirkemáj almával
» Habos libamájpástétom » Libamájas saláta » Gombás csirkemáj almával » Tepsis palacsinta almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.