Tutireceptek.hu fejléc

Rotschild-pikóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 szelethez

2 tojássárgája
10 dkg kristálycukor
4 tojásfehérje
9 dkg liszt
3 dkg darált dióbél
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:
1. A sütő előmelegítése( kb. 160 fokra)
2. A két tojássárgáját 2 dkg kristálycukorral kikeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és hozzáteszem a kikevert tojássárgájához. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverm a lisztet. Rövid keverés után papírzacskóba teszem a masszát. A zacskó végén kb. 1 cm átmérőjű nyílást vágok.
3. Sütőlemezre papírt teszek, és erre egymástól 2 cm távolságra(hogy sütés közben ne érjenek össze) piskótaformákat nyomok. A tetejüket meghintem durvára vágott dióval. A piskótákat előmelegített sütőben kb.15-20 percig sütöm,amíg a tetejük aranysárga nem lesz. Ekkor kiveszem a sütőből és leszedem a papírról.
4. Az étcsokoládét és az étolajat gőz fölé tartott kis edényben megolvasztom(közben kevergetem).
5. A kihült piskóták alját késsel vékonyan bekenem az olvasztott csokoládéval. A csokoládé megdermedése után tálalom.

Tanácsok:
Lehet magában is tálalni de nagyon finom fagylaltkrémmel és parféval.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Bububerci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis-raffaello » Kráteres süti » Orientál teakrémes vajaskeksz » Gyümölcsös lepény
» Rakott zsemle » Aszalt narancsos csokitorta » Boccacio szelet » Krumplis lepények
» Hogyan készül a raffaello » Kókuszhabos tekercsek » Mandulás-Almás Lepény » Csoki darabos püspökkenyér
» Sziruppal öntözött rózsa » Mézes puszedli 2 » Kókuszos Tiramisu másolt » Gyümölcsös kefírtorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.