Tutireceptek.hu fejléc

Rozamisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(4 adaghoz)

6 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg kr. cukornak megfelelő édesítőszer
12 db babapiskóta
1 dl édesített feketekávé
pár csepp keserű mandula aroma
5 dkg étcsokoládé-forgács a tetejére

Elkészítés:
A tejből 5 dl-t az édesítőszerrel feltesszük forrni.
A pudingport az 1 dl tejjel simára keverjük, majd amikor a tej forrni kezd, hozzáöntjük és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük és félre tesszük.
Előkészítünk 4 db üvegtálkát.
Az édesített, mandulaaromás feketekávéban megmártjuk egyenként a babapiskótákat, és 1,5 db-ot a tálka aljára helyezünk. Erre kanalazzuk a puding 1/8 részét. Megint 1,5 db megmártott piskóta, majd a maradék puding.
Hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
Fogyasztás előtt csokoládé forgácsokkal díszítjük.
Tejszínhabbal tálaljuk.

Szénhidráttartalom: 1 adag 16 gramm

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós korong » Málnatorta - másként » Lekváros keksztekercs » Pite sütőtökkel
» Kepviselofank 2. » Tokaji borhab » Meggyes-pudingos » Olcsó lekváros aprósütemény
» Koronás kelt kalács » Irish Tea Brack » Túrós körtés süti » Tökéletes mézeskalács
» Gyergyói szelet diókrémmel » Szeszi sütije » Fügés kuglóf » Franciska almás lepénye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.