Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos fehér pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A pörihez:
1/2 kg csirkemellfilé
4-5 gerezd fokhagyma
1 púpos evőkanál tejföl
ételízesítő
rozmaring (szárított vagy friss)
olivaolaj
só, bors

A körethez:
250 g mexikói zöldségkeverék
olivaolaj
kevés víz
ételízesítő

Elkészítés:
A megmosott, lecsepegtetett csirkemellfiléket felkockázzuk, majd sóval, borssal és rozmaringgal megfűszerezzük. A fokhagymát felaprítjuk, és kevés olivaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. A tejfőlt egy kevés vízzel, az ételízesítővel, és ízlés szerinti rozmaringgal kikeverjük. Ha a hús szépen megpirult, hozzáöntjük a tejfölös szószt, és fedő alatt puhára főzzük.

A mexikói zöldségkeveréket kevés olivaoljjal, vízzel, és ételízesítővel készre pároljuk.

Tanácsok:
Aki akarja tésztával is elkészítheti, de a zöldségköret jobban kihozza az ízeket.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Méry81


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos fehércsokiparfé » Fehérborban főtt csirke » Fehérvári sütemény » Rozmaringos oldalas
» Vörösboros zúzapörkölt » Fehércsokis muffin » Marhalábszár pörkölt » Fehérboros gombamártás
» Fehér krémes » Körömpörkölt... » Afrikai harcsa fehérborban » Őzpörkölt
» Fehércsokis krémlikőr » Tojás pörkölt » Fehércsokis kekszgolyó » Körömpörkölt egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.