Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos serpenyős csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 darab kb 1,2 kg csirke
3 fej vöröshagyma
4 db sárgarépa
1 db közepes nagyságú zeller
3 gerezd fokhagyma
15 dkg húsos szalonna
2-3 pohár száraz fehérbor
8-10 evőkanál olívaolaj
3 kávés kanál szárított zsálya ( ha friss akkor kb 8-10 levél)
6 kávés kanál szárított rozmaring ( ha friss akkor egy csokor kb 10-15 száll)
60 dkg paradicsom
2 csomag petrezselyemzöld
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)

Elkészítés:
A csirkéket megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, leszárítjuk és feldaraboljuk. Az olajon sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, zellert és sárgarépát. Beledobjuk és megüvegesítjük rajta a csíkokra vágott szalonnát, azután hozzátesszük a feldarabolt csirkét, és szép sárgára pírijuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a bort, és élénk tűzön forraljuk. Ha elforrt, hozzátesszük az apróra vágott friss rozmaringot, a zsályát és a meghámozott, darabokra vágott paradicsomokat. Lassú tűzön kb. fél óráig pároljuk. Mikor kész után sózzuk, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Amikor kész bő, de nem túl híg levének kell lennie. Frissen főzött puliszkát tálalunk mellé.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsos csirke » Sörben sült csirkecomb » Sajtos csirkemáj-rizottó » Tojásban pácolt csirkemell
» Zelleres csirke » Gombás csirke » Csirkemell pehelybundában » Csirkecomb egyszemélyes
» Cordon bleu csirkemell » Csirkehúsos torta » Tepsis csirkemáj » Kedvenc csirkecombom
» Hawaii csirkemell filé » Sajtos csirke » Indiai csirkecombok » Csirke chilipaprikával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.