Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos tepsis sültkrumpli /görög recept/ recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
4 főre

1 kg burgonya
fél citrom leve
5-6 ágacska rozmaring
tengeri só, lehet durva szemcséjű is
kb. 2 dl napraforgóolaj
kb. 1 dl olívaolaj

Elkészítés:
1.A burgonyát meghámozzuk, s 2-4 cm-es szabálytalan kockákra vágjuk.
2.A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
3.Egy tepsibe beleöntjük az olívaolajat, majd a napraforgóolajat.
4.A rozmaringot felaprítjuk teljesen.
5.Beleszórjuk a burgonyát a tepsibe.
6.Rászórunk egy fél marék sót, a rozmaringot, s meglocsoljuk citromlével, majd átforgatjuk.
7.Betoljuk a sütőbe, majd 40-50 perc elteltével kivesszük, s melegen tálaljuk.

Tanácsok:
Vigyázat, mikor először készítünk ilyet, érdemes a krumplit töbször ellenőrizni 40 perc után, hogy jó-e, mert a citromlétől egy kissé ropogósabb a külseje, s ha nem vigyázunk, még túl keménnyé válik. egy fokkal világosabbra süssük inkább, mint gondolnánk, a hagyományos módon sütöttől.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis krumpli Ors módra » Fűszeres tepsis tarja » Tejszínes-tepsis krumpli » Tepsis bolognai penne
» Tepsis rizses hús » Tepsis sült pulykaszárny » Gyors tepsis bugonya » Tepsis tejszínes csirke
» Sajtos tepsis burgonya » Csongrádi tepsis csirke » Tepsis tarja b-anya módra » Tepsis csirkeragu
» Rozmaringos halfilé » Tepsis csirkefalatok » Tepsis Raffael » Tepsis hús krumplival


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.