Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rozs stangli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
10 dkg rozsliszt (teljes kiőrlésű)
30 dkg rozsliszt (világos)
1 dl tej
1 dl író
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 teáskanál só
1 teáskanál köménymag (őrölt)
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, hat részre osztjuk. Kézzel oválisra kihúzogatjuk, majd feltekerjük.
Bagett sütőformába fektetjük. Tetejét megkenjük íróval vagy tejföllel, és langyos helyen fél óra alatt duplájára kelesztjük.
250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.

sütési hőfok: 250°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós csavart stangli » Anyuci féle sajtos stangli » Sajtos stangli (egyszerű) » Tízórai stangli
» Sonkás burgonya-stangli » Ropogós sajtos stanglik » Nustángli 2 » Nuss-stangli
» Sajtos gombás stangli » Paprikás-köményes stangli » Nagymama diós stanglija » Sajtos stangli
» Nustángli » Sós stangli » Vendégváró sós stangli » Köményes stangli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.