Tutireceptek.hu fejléc

Rózsafánk más módon recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg. liszt
3 egész tojás
15 dkg. porcukor
késhegynyi sütőpor
3 evőkanál tejföl
meggy, vagy cseresznyebefőtt

Elkészítés:
A lisztből, tojásból 15 dkg porcukorral, egy késhegynyi sütőporral, 3 evőkanál tejföllel nyújtható tésztát gyúrunk.
Pihentetjük 1 órát, utána vékonyra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
A széleit bevagdossuk kb. hüvelykújjnyi távolságra, 2 cm. mélyen

A fánkokból 4-5 lapocskát egymásra teszünk, közepén két újjal összefogva, jól összenyomjuk.

Forró olaban szép pirosra sütjük.

A kinyílt rózsák tetejére egy-egy szem meggy, vagy cseresznye befőttet teszünk, de előbb az egészet jól lecukrozzuk.

Tanácsok:
Nagyon finom, és látványos süti. Ha nincs befőttünk, bármilyen színes/Pl. kis eper, vagy ami otthon van / diszíthetjük.


A receptet beküldte: kalmanica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztasaláta paleo módon » Csirke Orly módon » Halászlé (bajai módon) » Hólabda anyós módon
» Kávé mexikói módon » Pecsenye jóasszony módon » Csirkeleves indiai módon » Rózsafánk
» Csülök pékné módon » Fasírt paleo módon » Darálós nagypapi módon » Mákos guba másmódon
» Csirkegolyó kijevi módon » Majonéz paleo módon » Csirke vadász módon » Citromos csirke más módon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.