Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rózsalekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 vödör rózsaszirom (a levirágzóban lévő teljesen megfelel)
50 dkg cukor
1 ek citromsav
fél cs 3:1-ben zselésítő fix

Elkészítés:
A megmosott szirmokat a cukorral egy fazékba teszed és lassú tűzön kb 40 percig főzöd. Ha nem akarnak szétesni a szirmok akkor a botturmixal egy kicsit meg kell ismertetni :P Ekkor jöhet hozzá a citromsav és a zselésítő. 2 perc főzés után apró üvegekbe töltöd és 5 percig a tetejére állítod, így tuti nem romlik meg.

Tanácsok:
A vödörny sziromból kb 5 dl lekvár lesz, de megéri.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rózsalekvár » Citromdzsem » Delikát dinnyehéj télire » Cseresznye befőtt
» Szederlekvár » Diabetikus ribizli lekvár » Gyömbéres sárgabarackdzsem » Joghurthabos narancszselé
» Fűszeres körtelekvár » Füge dzsem » Sárgabaracklekvár » Naspolyalekvár
» Eper rumban » Cukor nélküli lekvár » Rumos szilva nyersen » 5 perces lekvár


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.