Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rózsaszín felhők recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag zselatin
6 evőkanál hideg meggylé
250 ml (1/4 l) fehérbor
250 ml (1/4 l) almalé
7,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg lehűtött tejszín

Elkészítés:
Egy kis főzőedényben a zselatint a meggylével elkeverjük, és 10 percig duzzadni hagyjuk. Folytonos keverés mellett a zselatint felmelegítjük (ne engedjük forrni!), amíg a por teljes mértékben feloldódik a folyadékban. Az edényt levesszük a tűzről, és a zselatint hagyjuk kicsit kihűlni.
A fehérbort és az almalevet jól elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Először 2 evőkanálnyi boros elegyet keverünk a langyos zselatinba, majd a zselatint a borléhez keverjük. Hideg helyre tesszük, amíg sűrű lesz.
Ekkor felverjük a tejszínt, és a krémbe keverjük. Ne vegyítsük el tökéletesen, hogy fehér tejszínfoltok maradjanak a krémben.

Tanácsok:
A krémet desszertes poharakba öntjük, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.


A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Felhőkarcoló szelet » Rózsaszínű szelet » Rózsaszín » Rózsaszín párduc
» Rózsaszín krémes » Rózsaszín szelet » Mézes sült körte » Császárrétes
» Bajor vaníliakrém » Rebarbarás sütemény » Vastag mákos süti » Pavlova-torta
» Lekváros bukta(Kata-féle) » Omlós fahéjas keksz » Müzlis kifli » Narancsos linzerkoszorú


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.