Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rozsos kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
3 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt (1 pohár=2,5dl)
1,5 pohár fehér kenyérliszt
2 kk sikér
1 ek koriander mag
2 kk egész kömény
3 kk só
1/2 kocka élesztő
1 ek méz
2 pohár langyos víz
1 zacskó, 7 dkg tökmag

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttattam a mézzel, majd a tökmag kivételével összegyúrtam a tésztát. Nagyon ragadós, elég híg tészta lett. Duplájára kelesztettem, majd újra összegyúrtam. Ekkor tettem bele a tökmagot is, és megint megkelesztettem. Sütőpapírral kibélelt formába raktam, hagytam még egy negyed órát pihenni, majd 200 fokon gőzős sütőben megsütöttem.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű "vollkorn" kenyér » Csirkés kenyérsaláta » Diós banánkenyér » Olasz kenyérsaláta
» Banános gyümölcskenyér » Kalács kenyérsütő gépben » Bundáskenyér (máshogy) » Sütőtökkenyér(másképpen)
» Málnalekváros bundáskenyér » Rozsos karottaleves » Gyümölcskenyér egyszerűen » Bundáskenyér másként
» Lyukas kenyér » Húsvéti tojáskenyér » Fahéjas banánkenyér » Szilvás "kenyér"


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.