Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rumos banánfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db banán (ha már kicsit túlérett, akkor is jó)
3 evőkanál rum
20 dkg rétesliszt
2 egész tojás
2,5 dl édes fehérbor
1 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál porcukor
1 z. vaníliás cukor
olaj a sütéshez
csipetnyi só

Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk, és villával összetörjük. A tojássárgákat habosra keverjük a sóval és 1 evőkanál porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a bort, a rumot és a sütőport. Ezután hozzáadjuk a banánpépet, és legvégül pedig beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Bő olajat forrósítunk. Olajba mártott teáskanállal halmokat rakunk a serpenyőbe, és mindkét oldalát pirosra sütjük . Az olajból kivéve papírra rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja, majd a maradék vaníliás cukorral ízesített porcukorral meghintve kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos méz » Rumos szilva nyersen » Rumos kekszgolyók » Rumos, diós, kávés szelet
» Rumos-diós kockák » Rumos gyümölcsök » Palacsinta rumos öntettel » Habos-rumos szelet
» Rumos kenyér » Rumos keksz golyók » Rumos sszelet » Rumos-diós csokifagyi
» Rumos bukta (Kata-féle) » Rumos mazsolafagylalt » Rumos meggy » Almás, rumos puding


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.