Tutireceptek.hu fejléc

Rumos banánfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db banán (ha már kicsit túlérett, akkor is jó)
3 evőkanál rum
20 dkg rétesliszt
2 egész tojás
2,5 dl édes fehérbor
1 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál porcukor
1 z. vaníliás cukor
olaj a sütéshez
csipetnyi só

Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk, és villával összetörjük. A tojássárgákat habosra keverjük a sóval és 1 evőkanál porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a bort, a rumot és a sütőport. Ezután hozzáadjuk a banánpépet, és legvégül pedig beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Bő olajat forrósítunk. Olajba mártott teáskanállal halmokat rakunk a serpenyőbe, és mindkét oldalát pirosra sütjük . Az olajból kivéve papírra rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja, majd a maradék vaníliás cukorral ízesített porcukorral meghintve kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos torta » Rumosdió golyó » Mézes-rumos-kakaós kocka » Rumos félhold süti
» Rumos meggy » Rumos-mákos bejgli » Rumos koktél » Rumos kekszgolyók
» Rumos kuglóf » Diós, rumos, kávés szelet » Palacsinta rumos öntettel » Rumos méz
» Habos-rumos szelet » Rumos mokka » Narancsos-rumos palacsinta » Rumos félhold


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.