Tutireceptek.hu fejléc

Rumos-burgonyás palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 db megsütött palacsinta, 4 evõkanál burgonyapüré-pehely, fél dl rum, 1 dl tej, 2 egész tojás, 5 dkg mazsola, ízlés szerint porcukor, fél citrom leve és reszelt héja, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A burgonyapehelyre ráöntöm a tejet és a rumot, majd 5 percnyi várakozás után a citromlével, citromhéjjal és kevés porcukorral ízesítem. Végül belekeverem a megmosott, szárától megtisztított mazsolát. A palacsintákat egyenként megkenem a rumos-burgonyás krémmel, a két végét behajtva úgy csavarom össze, hogy ne nyílhasson szét. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártom, majd bõ, forró olajban pirosra megsütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsöpögtetem róla, illetve papírtörülközõre teszem, hogy az beszívja az olajat. Porcukorral meghintve, forrón tálalom.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-gombás palacsinta » Részeges palacsinta » Ananászos palacsintatorta » Sonkás palacsintabatyu
» Szilvás rakott palacsinta » Csokis-banános palacsinta » Diétás zabpalacsinta » Baszk palacsinta
» "Bögrés"palacsinta » Almás palacsinta 2 » Bögrés palacsinta » Gyors palacsintatorta
» Bécsi túrós palacsinta » Mazsolás palacsinta » Gombás palacsinta/tészta » Fehérjepalacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.