Tutireceptek.hu fejléc

Rumos félhold recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 8 tojás
- 20 dkg Cukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor

A mázhoz:

- 40 dkg porcukor
- 1 dl rum

Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
A sárgájához adjuk a cukrot és a margarint, habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a diót, a lisztet, a kakaót és a sütőport.
A tojások fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Kikent tepsibe töltjük a masszát, lassan sütjük.
Ha elkészült, hagyjuk hűlni.

Közben a 40 dkg porcukrot a rummal sűrűre keverjük, és a félig kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük, majd ha teljesen kihűlt, félhold alakúra szaggatjuk.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos félholdak » Rumos szelet » Palacsinta rumos öntettel » Rumos kakaóhab
» Rumos mogyorófagyi » Rumos-diós csokifagyi » Rumos áfonyakrém » Rumos-diós kocka
» Rumos puncs szelet » Rumos csokoládékrém. » Almás, rumos puding » Rumos-csokis szelet
» Rumos félhold(Kata-féle) » Minifánk rumos szilvával » Marcipános-rumos szelet » Kata (vagy rumos) szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.