Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rumos kakaóhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

2 dl tejszín,
2 evőkanál kakaópor,
fél dl tej,
fél dl rum (vagy 1 teáskanál rumaroma),
ízlés szerint cukor,
1 mokkáskanál nescafé,
csipetnyi só,
a díszítéshez tetszés szerint tejszínhab vagy csokoládéreszelék, roletti (ostya).

Elkészítés:
A tejet ráöntjük a kakaóporra, majd a cukrot, a sót és a nescafét is hozzáöntjük. Folyamatos kevergetés közben kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor egészen felolvad a folyadékban, és sűrű, krémszerűen sima nem lesz. Egyetlen kakaó vagy cukorszemcsének sem szabad oldatlanul maradni, mert a habszifon eltömődik, és "orrán-száján" fog fröcskölni! Hagyjuk kihűlni, majd a rummal együtt keverjük hozzá a tejszínhez. Hűtőszekrénybe tesszük, és nagyon hidegre lehűtjük, csak ezután töltjük a habszifonba. Előhűtött poharakat vagy kompótos tálkákat készítünk elő, és a terített asztalon nyomjuk bele a kakaós habot. Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel, csoki-pasztillával, kimagozott meggybefőttel. Ostyát is kínálhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos-rumos szelet » Rumos kekszgolyók » Rumos áfonyakrém » Rumos-csokis szelet
» Rumos-meggyes-pudingos » Rumos sszelet » Mézes-rumos-kakaós kocka » Diós, rumos, kávés szelet
» Rumos bukta » Rumos keksz golyók » Rumos félhold » Rumos fagylaltkehely
» Diós-rumos fincsi kocka » Rumos - csokis golyók » Rumos-diós csokifagyi » Almás, rumos puding


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.