Tutireceptek.hu fejléc

Rumos kakaóhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

2 dl tejszín,
2 evőkanál kakaópor,
fél dl tej,
fél dl rum (vagy 1 teáskanál rumaroma),
ízlés szerint cukor,
1 mokkáskanál nescafé,
csipetnyi só,
a díszítéshez tetszés szerint tejszínhab vagy csokoládéreszelék, roletti (ostya).

Elkészítés:
A tejet ráöntjük a kakaóporra, majd a cukrot, a sót és a nescafét is hozzáöntjük. Folyamatos kevergetés közben kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor egészen felolvad a folyadékban, és sűrű, krémszerűen sima nem lesz. Egyetlen kakaó vagy cukorszemcsének sem szabad oldatlanul maradni, mert a habszifon eltömődik, és "orrán-száján" fog fröcskölni! Hagyjuk kihűlni, majd a rummal együtt keverjük hozzá a tejszínhez. Hűtőszekrénybe tesszük, és nagyon hidegre lehűtjük, csak ezután töltjük a habszifonba. Előhűtött poharakat vagy kompótos tálkákat készítünk elő, és a terített asztalon nyomjuk bele a kakaós habot. Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel, csoki-pasztillával, kimagozott meggybefőttel. Ostyát is kínálhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kata (vagy rumos) szelet » Rumos csokoládékrém. » Kókuszos-rumos süti » Rumos bukta (Kata-féle)
» Rumos-csokis szelet » Rumos vaníliás szelet » Diós-rumos fincsi kocka » Diós, rumos, kávés szelet
» Rumos mazsolafagylalt » Rumos-epres csokitorta » Rumos csokoládészelet » Palacsinta rumos öntettel
» Rumos méz » Habos-rumos szelet » Rumos-mazsolás diótorta » Epres rumos Trifle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.