Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rumos-mazsolás diótorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
1,5 dl tej
15 dkg dió
1,5 dl rum
30 dkg babapiskóta
20 dkg étcsoki bevonó
15 dkg málna
2 ek pirított mandulapehely
5 dkg mazsola
15 dkg lekvár

Elkészítés:
A margarint a tojássárgákkal és a cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot. A piskótákat összetörjük és a masszába vegyítjük.
Beleforgatjuk a mazsolát, végül az egészet kerek lappá formáljuk. Alufóliával kibélelt sütőformába tesszük, és éjszakára a hűtőben hagyjuk.
Ezután a tetejét lekvárral megkenjük, étcsokival bevonjuk, majd ismét a hűtőbe tesszük, pár órára.
Legvégül a tetejére málnát és mandulapelyhet rakunk.


A receptet beküldte: tűzijáték


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés diótorta » Ünnepi diótorta » Csokoládés diótorta 2 » Szilveszteri diótorta
» Diótorta grillázzsal » Mézes diótorta » Rumos diótorta » Részeges diótorta
» Diótorta » Mogyorókrémes diótorta » Epres diótorta » Csupadiótorta
» Különleges diótorta » Barackos kifli » Váratlan vendég finomság » Epres muffin 2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.