Tutireceptek.hu fejléc

Sáfrányos hagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 adag):

2 evőkanál vaj
1 nagy fej vöröshagyma vékony karikára vágva
1 pohár száraz fehérbor
1 liter húsleves (lehetőleg szárnyasból)
sáfrányból elég 1-2 bibeszál
reszelt sajt (ementáli, ha lehet)
só, bors
egy csipet kakukkfű és petrezselyem
kockára vágott pirítós kenyér

Elkészítés:
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát és 10-15 percig pirítjuk kevergetve, nehogy odaégjen. Hozzáöntjük a bort és nagyobb lángon 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a húslevest, a sáfrányt, a többi fűszert és izlés szerint sót és borsot. Összekeverjük és közepes lángon, fedő nélkül 30 percig főzzük.

Tanácsok:
Tálalás: A levesestálka aljára 1-1 evőkanál reszelt sajtot teszünk, leöntjük levessel, a tetejére pirítós kenyeret teszünk. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Brigitta.a


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses fokhagymaleves » Hagymaleves tejszínnel » Tárkonyos hagymaleves » 2Sajtos hagymaleves
» Francia hagymaleves 2. » Pikáns francia hagymaleves » Krémes hagymaleves » Sáfrányos rizs
» Halfilé sáfrányos vajjal » Fokhagymaleves zsályával » Hagymaleves » Francia hagymaleves
» Tejszínes hagymaleves » Sáfrányos rizottó » Mandulás fokhagymaleves » Fokhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.