Tutireceptek.hu fejléc

Sáfrányos rizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg rízs,
7 dkg vaj,
1/2 fej vöröshagyma,
sáfrány,
1 liter húsleveslé (forró),
4 evőkanál parmezán sajt.

Elkészítés:
Vágd finomra a hagymát és párold üvegesre 3 dkg vajon.
Add hozzá a rízst, engedd fel néhány evőkanál húsleveslével.
Amikor a rízs felszívta a húsleveslét, keverd bele a sáfrányt.
Fokozatosan add hozzá a húsleveslét, mindig várd meg míg beszívja.
Amikor megpuhult a rízs (ne legyen száraz), vedd le a tűzről és keverd hozzá a maradék vajat és a reszelt parmezánt.
Forrón tálald.

Tanácsok:
Párolt, zöldséges húsokhoz köretként is kínálhatod.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pozsonyi rizottó » Sonkás rizottó » Halas rizottó » Tavaszi Rizotto
» Zöldségrizottó » Sáfrányos csirke » Sütőtökös rizottó » Rizottó darált hússal
» Hajdinarizottó » Sajtos rizottó » Halfilé sáfrányos vajjal » Zúzarizottó
» Gombás kölesrizottó » Tökrizotto parmezannal » Hamis rizottó zölden » Sajtos csirkemáj-rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.