Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sáfrányos rizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg rízs,
7 dkg vaj,
1/2 fej vöröshagyma,
sáfrány,
1 liter húsleveslé (forró),
4 evőkanál parmezán sajt.

Elkészítés:
Vágd finomra a hagymát és párold üvegesre 3 dkg vajon.
Add hozzá a rízst, engedd fel néhány evőkanál húsleveslével.
Amikor a rízs felszívta a húsleveslét, keverd bele a sáfrányt.
Fokozatosan add hozzá a húsleveslét, mindig várd meg míg beszívja.
Amikor megpuhult a rízs (ne legyen száraz), vedd le a tűzről és keverd hozzá a maradék vajat és a reszelt parmezánt.
Forrón tálald.

Tanácsok:
Párolt, zöldséges húsokhoz köretként is kínálhatod.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségrizottó » Céklás rizottó » Tavaszi Rizotto » Tök-rizottó
» Pozsonyi rizottó » Sáfrányos csirke » Sonkás rizottó » Halfilé sáfrányos vajjal
» Zúza rizottó » Csirkemáj rizottó » Gombás kölesrizottó » Csirkés-zöldséges rizotto
» Halas rizottó » Májas rizottó » Gombás rizottó (Nők lapja) » Hajdinarizottó


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.