Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sáfrányos rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
50 dkg rizs,
7,5 dl húsleves,
15 dkg vaj,
1 kiskanál sáfrány,
só.

Elkészítés:
A rizst egy tálba öntöm, megsózom és felöntöm annyi forró vízzel, hogy ellepje.
Egy órát hagyom állni.
Leöntöm róla a vizet és friss vízzel többször leöblítem, majd lecsepegtetem.
Közben felhevítek 10 deka vajat és hozzáadom a húslevest és a sáfrányt, sózom és felforralom. Belerázom a rizst a forró levesbe, megkeverem és lefedve tovább főzöm, míg a rizs a folyadékot fel nem szívja.
Elzárom a lángot és a maradék vajat forgácsokként a rizsre osztom.
A lábasra konyharuhát teszek, arra pedig a fedőt.
Fél óráig állni hagyom


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sáfrányos rizottó » Sáfrányos hagymaleves » Sáfrányos csirke » Halfilé sáfrányos vajjal
» Borsópüré » Csicsóka püré » Fincsi Köret » Zöldséges rizs
» Szezámmagos vajas karotta » Andland Sajtgolyói » Fokhagymás krumpli* » Carbonara krumpli
» Sörös párolt káposzta » Pirított burgonya » Gorgonzolamártás » Lapcsánka kicsit másképp


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.