Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sáfrányos rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
50 dkg rizs,
7,5 dl húsleves,
15 dkg vaj,
1 kiskanál sáfrány,
só.

Elkészítés:
A rizst egy tálba öntöm, megsózom és felöntöm annyi forró vízzel, hogy ellepje.
Egy órát hagyom állni.
Leöntöm róla a vizet és friss vízzel többször leöblítem, majd lecsepegtetem.
Közben felhevítek 10 deka vajat és hozzáadom a húslevest és a sáfrányt, sózom és felforralom. Belerázom a rizst a forró levesbe, megkeverem és lefedve tovább főzöm, míg a rizs a folyadékot fel nem szívja.
Elzárom a lángot és a maradék vajat forgácsokként a rizsre osztom.
A lábasra konyharuhát teszek, arra pedig a fedőt.
Fél óráig állni hagyom


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halfilé sáfrányos vajjal » Sáfrányos rizottó » Sáfrányos hagymaleves » Sáfrányos csirke
» Mustáros zöldbab » Fűszeres krumplipüré » Sörös párolt káposzta » Ecetes uborkamártás
» Amerikai burgonya » Zöld rizs » Gombaköret » Répás szalvétagombóc
» Egresmártás » Parmezános sült sárgarépa » Párolt karotta » Sztrapacskagombóc


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.