Tutireceptek.hu fejléc

Sáfrányos rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
50 dkg rizs,
7,5 dl húsleves,
15 dkg vaj,
1 kiskanál sáfrány,
só.

Elkészítés:
A rizst egy tálba öntöm, megsózom és felöntöm annyi forró vízzel, hogy ellepje.
Egy órát hagyom állni.
Leöntöm róla a vizet és friss vízzel többször leöblítem, majd lecsepegtetem.
Közben felhevítek 10 deka vajat és hozzáadom a húslevest és a sáfrányt, sózom és felforralom. Belerázom a rizst a forró levesbe, megkeverem és lefedve tovább főzöm, míg a rizs a folyadékot fel nem szívja.
Elzárom a lángot és a maradék vajat forgácsokként a rizsre osztom.
A lábasra konyharuhát teszek, arra pedig a fedőt.
Fél óráig állni hagyom


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sáfrányos hagymaleves » Sáfrányos csirke » Sáfrányos rizottó » Halfilé sáfrányos vajjal
» Egresmártás » Gombás kocka 2. » Fóliában sült zöldségek » Sült őszibarack köretnek
» Mazsolás kókuszos rizs » Majonézes túrókrém » Párolt káposzta finoman » Sült hagyma
» Sütőtökös rizs » Kaviármártás » Gombás rizs 2 » Krumplifánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.