Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajt-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl víz
2 húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér

Elkészítés:
A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös zöldbableves » Csalános csirkegaluskaleves » Farsangi sajtleves » Dupla csokis mascarponeszelet
» Piemontei pacalleves » Sonkás-gombócos leves » Kukorica-krémleves (vegan) » Kukorica leves Maris módra
» Eszter féle rizsleves » Csülkös sóskaleves » Kolbászos lencseleves » Gombagombóc
» Malacleves kukoricagombóccal » Fokhagymakrém leves » Lengyel hideg céklaleves » Gyömbéres csirkeleves másként


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.