Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (kb 60 darabhoz)

50 g vaj
500 ml tej
200 g liszt
200 g reszelt sajt
9 g só - ízlés szerint
3 db tojás

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
A vajjal körbevajazzuk az üstöt, majd beletesszük a maradékot, ráöntjük a tejet, a sót, és felforraljuk a keveréket.
Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet, és lereszteljük a masszát.
Ezután beletesszük a reszelt sajtot, és simára keverjük.
Ha megvagyunk, folyamatos keverés mellett a tojást is beletesszük a tésztába, és ezzel teljesen simára keverjük azt.
A kész masszát csillagcsöves nyomózsákkal a lepapírozott sütőlemezre kinyomjuk. A lemezt vízzel lefröcsköljük, vagy lepermetezzük.
Az előmelegített 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkocskákat.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos sajtfánk » Horthy lepény » Lekváros krumplilepény » Túró golyó
» Sütőtökös csigák » Gesztenyés álom » Bolerós szelet » Csokis muffin Eperkémtől
» Albán krémes » Finom fanta szelet » Részeg szelet » Fahéjas perecek
» Szőlőtorta » Meggyes pite citromhéjjal » Ananászos gyümölcskenyér » Csodabogár


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.