Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes patisszonos pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg pulykamell filé

1 közepes patisszon
2 tömlős sajtkrém
főzőtejszín
2 közepes fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
olaj

bors
majoránna
citromlé

Elkészítés:
A patisszont felkockázzuk, majd lesózzuk és félretesszük, hogy levet eresszen. A pulykmellfilét felvágjuk kisebb darabokra és egy olajjal kikent tepsibe tesszük. Ráhalmozzuk a cikkekre szedett hagymát, és az olajjal összekevert összenyomott fokhagymát elkenjük rajta. Fóliával lefedjük és berakjuk a sütőbe.Amíg sül, nekilátunk a mártásnak. A két sajtkrémet felolvasztjuk és kb másfél-két deci főzőtejszínnel összeforraljuk, majd só, bors, majoránna, és végül összeforgatjuk a patisszonnal. Egy-két perc rottyanás után levesszük a tűzről és egy kávéskanálnyi citromlét teszünk még bele.Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük a fóliát és helyette ráöntjük a pulykahusik tetejére a szószt, majd addig sütjük, amíg a szósz el nem kezd pirulni.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős pulykamell » Citromos pulykamell sült » Őszibarackos pulykamell » Pácolt pulykamell
» Marika pulykamell tortája » Sajtkrémes kelyhek » Sajttal rakott pulykamell » Karácsonyi pulykamell
» Edes-savanyu pulykamell » Magyaros pulykamell » Zoldseges pulykamell » Sajtkrémes sonkás tészta
» Sajtos-sonkás pulykamell » Sajtkrémes vadkacsamell » Kapros pulykamell » Sajttal töltött pulykamell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.