Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes patisszonos pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg pulykamell filé

1 közepes patisszon
2 tömlős sajtkrém
főzőtejszín
2 közepes fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
olaj

bors
majoránna
citromlé

Elkészítés:
A patisszont felkockázzuk, majd lesózzuk és félretesszük, hogy levet eresszen. A pulykmellfilét felvágjuk kisebb darabokra és egy olajjal kikent tepsibe tesszük. Ráhalmozzuk a cikkekre szedett hagymát, és az olajjal összekevert összenyomott fokhagymát elkenjük rajta. Fóliával lefedjük és berakjuk a sütőbe.Amíg sül, nekilátunk a mártásnak. A két sajtkrémet felolvasztjuk és kb másfél-két deci főzőtejszínnel összeforraljuk, majd só, bors, majoránna, és végül összeforgatjuk a patisszonnal. Egy-két perc rottyanás után levesszük a tűzről és egy kávéskanálnyi citromlét teszünk még bele.Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük a fóliát és helyette ráöntjük a pulykahusik tetejére a szószt, majd addig sütjük, amíg a szósz el nem kezd pirulni.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell paraj paplanban » Spenótos pulykamell » Gyoztes pulykamell » Ananászos pulykamellfilé
» Göngyölt pulykamell 2. » Őszibarackos pulykamell » Zöldborsós pulykamell » Magyaros pulykamell
» Kínai pulykamellsaláta » Pulykamell Kormi módra » Lecsós pulykamell pörkölt » Parajos pulykamell
» Kapros pulykamell » Sajtkrémes minifánk » Citromos pulykamell sült » Gombás-hagymás pulykamell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.