Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes sörkifli kenyérsütőben kelesztve recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
TÉSZTÁHOZ:

1 dl langyos tej
1,5 dl kefír
1 dl olaj
2 egész tojás
70 dkg liszt
1 tk.cukor
1 ek.só
2 tasak instant élesztő

2 tojás sárgája a megkenéshez
Egész kömény, szezámmag ízlés szerint

SAJTKRÉMHEZ:

15 dkg puha vaj
1 tömlő, Camping natúr ömlesztett sajt
1 tömlő, Camping füstölt ömlesztett sajt
10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg reszelt füstölt Karaván sajt
1 tk. só

Elkészítés:
A tészta szobahőmérsékletű hozzávalóit és a langyos tejet a leírt sorrendbe beleteszem a kenyérsütőgépbe, és a program szerint hagyom hogy megdagassza, megkelessze.

Természetesen hagyományos módon, kenyérsütő nélkül is elkészíthető a tészta, de így sokkal kényelmesebb :)

Amíg kel a tészta elkészítem a tölteléket:

Egy tálba összeraktam a vajat és az ömlesztett sajtokat, a reszelt sajtok háromnegyedét, a sót és simára kevertem.
A többi reszelt sajtot félretettem a kiflik tetejére.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, henger alakúra sodortam és négy egyenlő darabra vágtam.
Egy tálcára tiszta ruhával letakarva félretettem három darabot, a negyedikkel kezdtem úgy, hogy kettőbe vettem, gombóc alakúra formáztam és egyenként köralakúra nyújtottam.

Az egyiket megkentem a krém negyedével vastagon majd ráborítottam a másik lapot, kicsit rányomkodtam és nyolc tortacikkelyre vágtam derelyeszaggatóval, a széles végénél kezdve feltekertem kiflialakúra és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem.

Ezáltal olyan töltöttszerű lesz, de amikor megsül nem látható benne a töltelék, de a tészta valami isteni ettől a krémtől, kívül ropogós, belül puha krémes ízű. A füstöltsajt íz is kellemesen kiérződött.

A többi darabbal is végig csináltam a fentieket, amikor minden kifli tepsin volt, hagyni kell pihenni kb.15 percig még, addig begyújtottam a sütőt melegedni.

A tojássárgáját pici sóval felvertem egy tálkában és lekentem a kiflik tetejét, mindegyikre szórtam egy kupac reszelt sajtot (aki szereti, néhányra szórhat egész köményt, szezámmagot is) és tepsinként kb. 20 perc alatt sült pirosra 180 C-on.

Tanácsok:
Ez a sajtkrém kenyérre kenve is megállja a helyét paprikával, paradicsommal, retekkel, újhagymával isteni finom lehet reggelire, vacsorára.
Szóval jó kis kence.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Ancsa 37


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes melegszendvics » Szilvás lepény kelesztve » Sörkifli lekvárral töltve » Sőrkifli(Kata-féle)
» Sajtkrémes kiflik » Sajtkrémes kelyhek » Sajtkrémes bundáskenyér » Sajtkrémes-gombás levél
» Sajtkrémes csirkemell » Sajtkrémes-csirkés muffin » Brokkolis sajtkrémes penne » Egyszerű sajtkrémes tészta
» Sörkifli » Isteni sörkifli » Sajtkrémes vadkacsamell » Sajtkrémes-szalonnás batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.