Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-Baconos hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-1kg hús szeletelve(pulykamell,karaj)
-kb.:30-30dkg füstölt és trappista sajt
-tojás
-50 dkg Bacon szalonna
-2 nagy dob.tejföl

Elkészítés:
A sajtokat lereszelem,a tojásokat felverem.
Egy sor Bacont rakok a tepsi aljába.
A húst vékonyra kiverem,majd belemártom a tojásba utána a reszelt sajtba.Az így bepanírozott husokat
ráteszem a Baconra,majd a hús tetejére is Bacon kerül.A tejfölt összekeverem a maradék reszelt sajttal és ráöntöm a Baconnal beborított húsra.
Előmelegített sütőben kb.:180C-on 50-60 percet sütöm,amíg a teteje piros nem lesz.

Tanácsok:
A só hozzáadásával vigyázni kell,mert a füst.sajt és a Bacon is elég sós.
A sütési idő és a hőmérséklet függ a hústól(pulyka vagy disznó).Én mindig ellenőrzöm egy villával,ha nem elég puha de a teteje már pirul visszább veszek a hőmérsékleten.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: nedi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-baconos krumpli » Tenkesgulyás » Zöldséges marhahústekercs » Isztriai sertéskaraj
» Bácskai rizses hús » Borjú marsala » Gombás tokány » Mandulás csirkemell
» Vadas finomság » Túróval töltött csirkemell » Vadászragu » Cukkinis csirke - másként
» Galyasági steak. » Pacal rántva » Erdélyi pástétom » Csirke tárkonnyal bevonva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.