Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
5 dkg trappista jellegű sajt

bors
borsikafű
1/2 fej lilahagyma
1 kg újburgonya
olaj

Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzzük (forrástól 10 perc), ezután lehűtjük.

Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitjuk, de nem vágjuk át. Fólia alatt kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.

Ezután egy tálba reszeljük a sajtot, finomra vágjuk a hagymát és megszórjuk borsikafűvel (akinek friss van, az leöblíti vízzel, lehúzza az ágakról, majd átvágja párszor.) Összekeverjük a tölteléket, és betöltjük a csirkemellekbe. Ráhajtjuk a másik felét, megnyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk fél órára fóliával letakarva.

A pihent csirkemelleket kivesszük. Fél dl olajat felhevítünk egy serpenyőben, és megsütjük mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik, ne ijedjünk meg, az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre.

Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és bő olajban hirtelen süssük ki azt is.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott hús » Sonkás-sajtos kelbimbó » Csirkemell banánnal töltve » Juhsajtos vitaminsaláta
» Fiti féle sajtos rúd » Sajtos kotlett » Bakonyi fácánmell sajtosan » Sajtos pogi 2.
» Krémsajtos burgonya » Pirított kenyér tojással » Csirkemell-"torta" » Currys csirkemell
» Baconos csirkemell » Szegfűszeges csirkemell » Sült sajtos újkrumpli » Sajtos túrótorta !


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.