Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos csirkemell vajas zöldborsóval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkemell (kb.60 dkg)
40 dkg zöldborsó ( lehet konzerv)
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
1 csomag petrezselyemzöld
1 tojás
8 dkg vaj
fél citrom


Elkészítés:
A csirkemell bőrét lehúzzuk, a húst csontjáról lefejtjük, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.Serpenyőben hevített vajon átforgatjuk, hogy minden oldala fehér kérget kapjon.Levesszük a tűzről, sóval, vágott petrezselyemmel, citromlével, ízesítjük, és ráöntjük a nyers tojással ,reszelt sajttal összekevert tejfölt, amit ízlés szerint megsóztunk.Forró sütőben 30 perc alatt megsütjük.Tetszés szerint szeletelve, vajas zöldborsóval körítve tálaljuk.A zöldborsót a maradék olvasztott vajon gyakran kevergetve 5-6 percig pirítjuk. Sózzuk, vágott petrezselyemmel meghintjük.Fél deci vízet öntünk rá, és fedő alatt lassú tűzön 10-15 perc alatt puhára pároljuk, majd tálalhatjuk.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos puding » Sajtos krumplifuta » Krémsajtos cukkini » Tokaji csirkemell
» Pestós csirkemell » Sajtos-sonkás hústekercs » Kukoricás csirkemell » Gyümölcsös csirkemell
» Ázsiai csirkemell » Almás sajtos tojássaláta » Házitündér sajtos pogácsa » Sajtos cukkini karika
» Vajas-tejfölös csirkeragu » Szecsuáni csirkemell » Sajtos-sós perec » Kajszibarackos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.