Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos előétel recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
6 db tojás
0,5 dl tej
10 dkg vaj
6 dkg parmezán sajt (ízlés szerint bármi)
2 db zsemle
5 szál zöld petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
6 egész tojást fél deci tejben erősen felverünk (robotgéppel), hogy jól elvegyüljön; tetszés szerint sót és borsot adunk hozzá, azután 10 dkg vajat mély edényben olvasztunk, 6 dkg sajtot adunk bele, a felvert tojást beleöntjük és habverővel addig verjük a tűz fölött, amíg sűrű lesz.
Elhúzzuk a tűzről, és tovább verjük 2 percig és azután kerek tálon kúpalakban felhalmozzuk.

Tanácsok:
Köretnek a tálra köré:
2 zsemlét szeletekre vágunk, félholdkat szúrunk belőle és forró vajban kisütjük.
A tál szélére körülrakjuk és a sajtkúp tetejét és a szemle holdacskák közeit rántott zöld petrezselyemmel díszítjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: roni nagyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos-sajtos buci » Sajtos tekercs 2 » Juhtúrós-sajtos muffin » Sajtos borkorcsolya
» Sajtos sült burgonya » Sajtos táskák » sajtos paprika » Andi sajtos ropogósa
» Sajtos négyszögecskék » Sajtos nyúlcomb » Sajtos-sonkás kifli » Sajtos csirketorta
» Sajtos-oregánós rúd » Sajtos puffancs Update 1 » Sajtos uborkasaláta » Juhsajtos-olívás muffin


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.