Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos előétel recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
6 db tojás
0,5 dl tej
10 dkg vaj
6 dkg parmezán sajt (ízlés szerint bármi)
2 db zsemle
5 szál zöld petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
6 egész tojást fél deci tejben erősen felverünk (robotgéppel), hogy jól elvegyüljön; tetszés szerint sót és borsot adunk hozzá, azután 10 dkg vajat mély edényben olvasztunk, 6 dkg sajtot adunk bele, a felvert tojást beleöntjük és habverővel addig verjük a tűz fölött, amíg sűrű lesz.
Elhúzzuk a tűzről, és tovább verjük 2 percig és azután kerek tálon kúpalakban felhalmozzuk.

Tanácsok:
Köretnek a tálra köré:
2 zsemlét szeletekre vágunk, félholdkat szúrunk belőle és forró vajban kisütjük.
A tál szélére körülrakjuk és a sajtkúp tetejét és a szemle holdacskák közeit rántott zöld petrezselyemmel díszítjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: roni nagyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-sajtos muffin » Sajtos tepsis burgonya » Sajtos kelbimbó » Sajtos-sonkás saláta
» Sajtos, sonkás zsebes hús » Vajas- sajtos pogácsa. » Gyors sajtos csirkemell » Sajtos löncstekercs
» Sajtos rúd /egyszerűen/ » Sokmagvas-sajtos sós rudak » Finom sajtos tészta » Sajtos vince
» Krémsajtos rúd » Extra sajtos csirkemell » Krémsajtos almasaláta » Házitündér sajtos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.