Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos előétel recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
6 db tojás
0,5 dl tej
10 dkg vaj
6 dkg parmezán sajt (ízlés szerint bármi)
2 db zsemle
5 szál zöld petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
6 egész tojást fél deci tejben erősen felverünk (robotgéppel), hogy jól elvegyüljön; tetszés szerint sót és borsot adunk hozzá, azután 10 dkg vajat mély edényben olvasztunk, 6 dkg sajtot adunk bele, a felvert tojást beleöntjük és habverővel addig verjük a tűz fölött, amíg sűrű lesz.
Elhúzzuk a tűzről, és tovább verjük 2 percig és azután kerek tálon kúpalakban felhalmozzuk.

Tanácsok:
Köretnek a tálra köré:
2 zsemlét szeletekre vágunk, félholdkat szúrunk belőle és forró vajban kisütjük.
A tál szélére körülrakjuk és a sajtkúp tetejét és a szemle holdacskák közeit rántott zöld petrezselyemmel díszítjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: roni nagyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csirke » Sokáig elálló sajtos rúd » Egyszerű sajtos rúd » Krémsajtos kanapé
» Extra gyors sajtos rúd » Sajtos töltött csirkemell » Fokhagymás, sajtos cukkini » Kolbászos-sajtos torta
» Sajtos rudacskák (pogácsa) » Sonkás-sajtos guba » Sajtos kínai kel » Sajtos perec
» Sajtos cukkinigolyók » Sajtos feketeretek saláta » Retro sajtos tallér » Sajtos rúd III.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.