Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos fokhagymás csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 kisebb csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
só, bors
2 kk. morzsolt majoránna
2 ek. olaj
20 dkg füstölt sajt
8 vékony szelet bacon /szalonna
¼ szelet piros húsú paprika
4-8 zöldfűszerbóbita

Elkészítés:
A csirkecombokat leöblítjük, lehúzzuk a bőrüket, majd a húsos-gömbölyű felükre fordítjuk őket, és ujjheggyel kitapintjuk a felső combokban a csontot. A húst a csont fölött mélyen bemetsszük, majd átvágjuk az izületeket, és kiszabadítjuk-kiemeljük a csontot (az alsó combokat nem csontozzuk ki).180 C-ra előmelegítetjük a sütőt. Alufóliával kibélelünk egy nagyobb sütőedényt, és megkenjük olajjal. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk. A felső combok kicsontozott felületét bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal, majoránnával és az arányosan elosztott, áttört fokhagymával, végül a sütőedénybe fektetjük őket. A sajtot megreszeljük és a csirkecombok tetejére halmozzuk, majd mindegyikre 1 szelet bacon/szalonnát fektetünk. A forró sütőben pirosra, ropogósra sütjük (45-50 perc) (ha nagyon pirul az aljuk, egy kevés vizet öntünk alá) A combokat tálra tesszük, meglocsoljuk a pecsenyealjjal, és a vékony csíkokra szeletet paprikával, valamint zöldfűszerbóbitákkal díszítve azonnal tálaljuk. Pirított hagymával ízesített burgonyapürét, vegyes salátát kínálhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos-sajtos csiga » Sajtos-bundás pulykamell » Csirkecomb borban sütve » Ropogós sajtos tallér
» Fokhagymás csirkecombok » Sajtos egytál » Sajtos rúd » Ropogós négysajtos pizza
» Fokhagymás sajtkrém » Sajtos rudacskák » Sajtos szendvics » Gombás - sajtos pulykamell
» Fokhagymás krumpli* » Sajtos rakott karfiol » Sajtos Virsli baconben » Nyakkendős csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.